Venyimi tusa, így látta a győztes

Odakinn már megint esik az eső beszorultam a lakásba de ez nem is olyan nagy baj legalább van időm egy rövid kis cikket írni a hétvégi versenyről.

 

Tudom többen reklamáltatok a Kék tó kupa után ,hogy nem írtam néhány sort pedig azt is én nyertem . Ahhoz fűzném hozzá semmi trükk nem volt az egészben csali csonti: szúnyog ,etető. Öcsi bácsi mesterkeveréke+az én átalakításom ami csak néhány magból és piros angolmorzsából állt. Talán az egész trükkje az volt az az 5 négyzetméter ahol a hal evett mikor kisütött a nap, ha nem oda dobtam még kapásom se volt.

 

Térjünk vissza a Venyimi tusához mert ez itt a cikk lényege.

 

Reggel 5:40 Willivel taliztunk a Hungária krt.-i Mol kúton onnan autóversenyzőket megszégyenítő tempóval közeledtünk az M6 Mol kútjához ahol a "keménymag" várt, rövid eszmecsere után Margaret felvezetésével megindult a menet Kredenc birodalmába. Kicsit tartottam tőle hogy Willi kocsijába nem marad kormány mert a 160-as tempót vissza vettük 120-ra (talán néhányan nem erre a versenyre gondoltak). Megérkezvén egy gyönyörűen kialakított vízpart várt minket, ezt tudnám mások figyelmébe is ajámlani nem csak versenyekre de családi hétvégék, horgászpartyk lebonyolításához is. Vártak itt már ránk rég nem látott arcok ,cimborák jó volt őket újra látni. Nem is húznám tovább a szót Willi elővette a kupákat amit mindenki megcsodált és fejébe vette hogy haza viszi de ez csak néhányunknak adatott meg. Hamarosan megkezdődött a sorsolás kinek tetszett kinek nem én az A11-et húztam amiről hamarosan kiderült nincs is olyan távol és a szomszédom Williem és Halbaba. Gyors kipakolás szerelgetés és etető keverés után hamarosan elkezdődött a verseny, nem sokára Willitől hallom:

- "Emoss fogott egy pontyot"

- erre én: - "Willi hülyéskedsz"
- Willi: "nem én"
- én: -"Tuti valami öngyílkos hal lehetett".

 

Ilyen és hasonló párbeszédekkel vidítottuk egymás, miközben fogtam 3 pontyot amik sajna csak 3,10-et nyomtak a mérlegen. Nem is ezzel volt itt a gond sokkal inkább azzal teltek az órák és se egy kapás se egy hal. Most mit is csináljak a felsorakoztatott csalikból amik különféle ízesítésű kukoricákból ,pufikból álltak már minden kombinációt kipróbáltam csontival és pinkivel kombinálva, de még mindig semmi. Ez nem lehet ennyire ne fogjak semmit-futott át a fejemen mire Halbaba fogott egy pontyot. Hmm... mit is csináljak Öcsi bácsi tutijához hozzá adtam egy kis VDE eper aromát, talán nem tetszik nekik a vegyi gyümi aroma akkor epresítsünk. Ez sem hozott semmi változást, nem csüggedtem már teljesen elfogadtam ez a vége látva szemben Skeeter folyamatosan csak szákol. Már kezdtem feladni, mire nem egész egy óra leforgása alatt 5 db pontyot fogtam. Utánna megint semmi, próbálkoztam én az addig bevált kombinációkkal :-pufi - csonti - csonti - pufi - kuki - csonti - pufi - csonti - kuki - csonti - pufi - ÁÁÁ... ez nem az én napom. Nem is olyan sokára érkeztek a jó hírek nem is állsz rosszul ööö...izé... miért is...mire a "jó hír" más se fog-mondták. Kis idő elteltével újabb kapás szépen húz nem is lehet rossz gondoltam magamban parthoz közelítve viszont látom hogy csak az eddigi harci pontyok egy még harcosabb példányával állok szemben de nem tartott ez sokáig a "pártszéli nádbúl nem bírván kitornázni így elméne a szerencsís hál" - Cica elúszott a szektor egy - kiáltottam fel (ugyanis nem voltam egyedül mert barátném is elkísért) itt a vég :((( Kérdem én Willitől- ugye leimádkoztad, mire Willi-miért sikerűlt Ezek után már csak egy pontyot sikerült fognom és hamarosan le is fújták a versenyt, én nem számítottam semi jóra. Gyors össze pakolás után végső eszmecsere tőrtént a többiekkel ki mit csinált vagy nem csinált és nem utolsó sorban kémlelgettük a Margaret álltal alkotott paprikáskrumplit, nagyon jó illata volt de nemsokára kiderült hogy az íze is ugyanolyan fennséges. Kezdődik az eredményhírdetés- szólt Willi- mindenki jöjjön ide-

 

Legnagyobb hal Kredenc: 4,11

B szektor
3.Miklós Anikó
2.Emoss
1.aki ismét bebizonyította hogy nem csak a kicsik között hanem a nagyok között is a legnagyobb: Bakó Petike

 

Willi:-és most nagy meglepetésekkel folytatjuk tovább

C szektor
3. Oberle Judit
2.Skeeter
1.Duba aki...nemishittehogyszektortnyertmégismásodiklett

 

Én azt hittem csak ennyi volt a meglepi.

A szektor
3.Boylee
2.Kredenc
- itt már fura volt az egész - ezt én nyertem villant be a fejembe- mire
Will-1.Feroli

 

ez valóban nagy meglepi volt számomra mert csak erre nem számítottam, nem sokára Willi megkért húzzam ki a Mázli díj nyertesét aki nem volt más mint Sori ,nagy meglepetéssel várta mi is lapul a nagyon becsomagolt doboz mélyén ami nem volt más mint egy shimano orsó. Nem is tudom mi történt ezután nem tértem egészen magamhoz a meglepetéstől, asszem fotózás és utána elfogyasztottuk Margaret remek főztjét,ennyi volt ez a verseny eltelt szép volt jó volt köszönöm ennyi:).

 

Köszönöm: köszönöm a szervezöknek, köszönöm Willinek és Halbabának hogy nem unatkoztam, köszönöm Margaretnek és Ferike71-nek a finom vacsit, köszönöm Emossnak hogy majdnem hozta a formáját, köszönöm mindenkinek aki itt volt mert nélkülük sokkal kevesebb lett volna ez a nap.

 

Álljunk csak meg itt egy pillanatra Pisty30-nak szeretném nagyon nagyon megköszönni hogy végre nem haragszik ránk :) :) :)

 

Ui.:Öcsi bácsi: Lantos János, Öcsi bácsi mester keverék: Lantos mix folyóvizi-ez nem trükk csak egy jó etető.

 

Feroli

Az írás a haltarto.hu-n.