Venyimi ponty-parádé

Közeledik az április 20-i Venyimi-tusa időpontja így megbeszéltük Williemmel, hogy rápróbálunk a tóra, milyenek a fogási lehetőségek így tavasszal. Velünk tartott Faterom is akinek szintén már az 1 hónappal ezelőtti pecán nagyon megtetszett a tó. Jellemzően feederezni szeret a csapat, de azért mindenki berakott 1-1 match-et is, „sose lehet tudni" címmel :)

 

Will jött értünk fél 6-ra, megpakoltuk a Focust (a tó mellett ezt is teszteltük, kíváncsiak voltunk mit bír a kombi :)) és 6 előtt már úton is voltunk. Will nem fogta vissza magát, hozta a 150km/h-ás átlagot így kénytelenek voltunk megállni egy kúton, fogyasztottunk 1-1 kávét.

 

7 előtt értünk a tóhoz, lévén hétköznap, nem volt rajtunk kívül senki, jegyváltás és az alapvető infók beszerzése után birtokba vettük a halőrháztól balra eső részt. Fater vállalta a jobbszélső posztját, Will középen és balszélen pakoltam ki. A kajakeveréssel kezdtem, nem bonyolítottam túl a dolgot: 1kg Maros Extra Pontyhoz raktam kb. fél kg Maros Dévér Speciált, kevés pelletet és némi VDE Brasem folyékony aromát. A két bot közül az új szerzeményt, a 360as Catana M-ot szántam közel és középtávra, 18-14ben, 10es G1810B-vel, élőcsalival, a 360as Dyno MH ment beljebb, szemes ill. fűzött csalival kb. 50 méteres távba.

 

Williem az ésszerűség határáig lefinomított szerkóiról ismert, így ő egy Preston Carbonactive 12" és egy Fox Envoy Bomb 11" feederekkel nyomta 16/13 és 14/13ban, 14es G1810B-vel :)

 

Faterom 1 feeder 1 match-el kezdett, házi főzésű kukorica-búza keverékkel meghintve a partközeli gyékényes részt. Mi már közel 1 órája lógattunk mire Will is összerakta a botjait és bedobott. Nem is kellett sokáig várnia az első halra ami határozott görbítéssel jelentkezett be nála, kilós forma ponty volt. Kezdődik! :) Alig telt el talán negyed óra, már húzta is a következőt, ami szintén a távolabbra dobott botra jött.

 

Gyanakodni kezdtem... egy gyors szomszédolást követően fény derült mindenre. A kulcs: horogpellet. Gyors csalicsere következett és bedobás után 10 perccel papírforma szerint meg is jött a kapás :) Innentől kezdve folyamatosan fogtuk a halakat, viszont Fater bármivel próbálkozott, nem volt szerencséje. A match-et már rég nem erőltette, nála is a két feeder volt beélesítve de sem közel sem távol nem talált halat.

 

Aztán csak megtört a jég, jó 3 óra kapástalanság után – amikor már a helyváltoztatáson gondolkodtunk – megjött neki is az első pikkelyes.

 

Aztán innentől nem is részletezem, folyamatosan jött a hal, hol egyikünk hol másikunk fárasztott, volt olyan h ők egyszerre ketten is, aztán ahogy szákoltak én vágtam be :)) Érdekességek: Williem szünet nélkül próbálgatta a csalikat, nem volt (!) olyan amire ne jött volna hal, félelmetes volt! Csonti-pinkire, horogpelletekre (édes-büdös), kukoricák különböző fajtáira. A legnagyobb hal az övé lett, egy kb. 3as tükrös személyében, ill. ő fogta a nap halát is gyönyörű szép compót :)

 

Hárman összesen 40-50db-ot foghattunk, 10 fölött már nem számoltuk jódolgunkban :) Faternak is beesett a legvégén egy halacska az úszósra,amit minden-mindegy alapon még rádobott a reggel beszórt szemesre.

 

Amúgy két Agressive feederrel nyomta, 360as MH és 390es H-vel, 18/13 és 25/22ben és talán ő fogta a legtöbbet. Ebből is látszik hogy a halak nem igazán voltak érzékenyek a felszerelésre. Jó tudni ezt a versenyre, hogy nem feltétlenül szükséges a végletekig lefinomítani, a venyimi halak ESZNEK :)))

 

Egész nap borongós időnk volt, a Nap csak néha-néha kandikált ki a felhők közül, néha még az eső is csepergett, de szerencsére evett a hal így nem kellett mással foglalkoznunk csak hogy jól érezzük magunkat. Ezúton is köszönet Kredencnek a lehetőségért! :)

 

A versenyre jövőknek: a helyszínen lehet napijegyet váltani (1200ft) ill. kaphatók alapvető csalik (csonti, giliszta, kukorica). A tó elérhetősége: 30/591-3236 ill. www.venyimi-to.hu

 

Sok sikert mindenkinek, legyen jó időnk!

 

Írta: Emoss
Képek: Williem és Emoss

Az írás a haltarto.hu-n.

 

venyim_01.jpgvenyim_02.jpgvenyim_04.jpgvenyim_03.jpgvenyim_08.jpgvenyim_05.jpgvenyim_06.jpgvenyim_07.jpgvenyim_09.jpg