Itt a tavasz – beindult a horgász szezon

Mi újság az Öbölben és Venyimi-tavon?- avagy a horgásznak mindig igaza vanA címben foglalt gondolat alátámasztására legjobb példa, hogy egymást váltják április-májusban a horgászversenyek. A horgászok kiéheztek a halak vadászatára a hosszú tél alatt.

 

Április 5-én, vasárnap, gyönyörű időben került megrendezésre a Venyimi-tavon az I. Húsvét kupa. Akkora volt az érdeklődés, hogy a verseny meghirdetése előtt „elkelt" minden hely.

 

27 horgász gyűlt össze reggel 7 órakor a párázó tó mellett Nagyvenyimen. A sorsolás humoros módon, csoki nyuszik felhasználásával történt. Hosszas előkészületek után, ragyogó napsütésben indult az 5 órás verseny 9 órakor. A percek múlásával meg kellett állapítani, hogy nincsenek kapós kedvükben a halak. Egyedül a cikk írója mondhatta el hogy, „gyün a hal". Egymás után kerültek a szákjába a kiló körüli pontyok. A verseny második felében azonban elpárolt tőle szerencse, és a vele szemben ülő Steiner Norbert kezdte „húzni" a halakat.

 

A verseny vége felé már többen is szép fogással büszkélkedhettek, de az utolsó percekig Steiner Norbert és Tomkovics László között volt éles a harc. A mérlegelésnél árgus szemekkel figyelték a mérleget, kinek mutat többet.

 

Az eredményhirdetés során kiderült, hogy az I. helyezett Tomkovics László lett 11030 grammal, a II. Steiner Norbert 9020 grammal, a III. Molnár Róbert 5740 grammal.

 

A legnagyobb halat, közel két kilós pontyot (1970gramm) Tomkovics László fogta.

 

A nagy melegben igencsak elfáradtak a horgászok, és jól esett a finom, friss pörkölt, amit a tógazda, Molnár Tamás főzött. A jó idő, a viccelődések, ugratások, a gyönyörű pontyok feledhetetlenné tették a versenyt.

 

Molnár Tamás elmondta – és ezt a saját szememmel is láttam.- hogy igen közkedvelt lett a tó. Sok a „jó hal" és egyre komfortosabb is lesz a tó környezete. Büfé, szabadtéri sütőhely is igénybe vehető már.

 

Meg kell említeni, hogy egy hónapon belül újabb versenyek is lesznek Dunaújvárosban.

 

Április 18-án országos Rendőr Horgászverseny, a PENTELE –FRSZ kupa megtartására kerül sor kikötő öbölben 60 versenyző részvételével. Szombathelytől Szegedig sok kapitányságról érkeznek a rend őrei, hogy a HOKEDLI sorozat nyitóversenyén összemérjék a tudásukat.

 

Május 01-re a hagyományos és igen közkedvelt Majális–Kupa kupa szerveződik Azon a város sok amatőr horgásza fog rajthoz állni. A helyszín szintén a Kikötő öböl.

 

Tomkovics László

Az írás a Dumaújváros Kapásjelző blogján.